Cukrárske receptúry Cukrárske receptúry

Orechové roládové rezy (Orechový sen)

Chutné orechové rezy zo Zmesi na Orechovník s netradičnou kombináciou na reze - kombináciou piškóty a Zeesanu lieskový orech - ideálne pre rodinné balenia, svadobné koláče.

Korpus 1:

800 g   Zmes na orechovník
110 g   rastlinný olej
350 g   voda

Korpus 2:

300 g   Piškóta 100 kakaová/tmavá
240 g   Tek.vaj.melanž/vajcia
30 g   voda

Náplň 1:

200 g   ovocná náplň marhuľová

Náplň 2:

250 g   KEN PRESTO
50 g   Zeesan lieskový orech
60 g   voda

Poleva:

250 g   Zela cukr. poleva tmavá
20 g   Zela cukr. poleva biela

Technologický postup

Všetky suroviny na Orechovník miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 3-5 min. Vymiešané cesto rozotrieme do dvoch plechov o rozmere 30x40 cm vystlaných pečným papierom.

Pečieme pri cca 170°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky. Necháme vychladiť.

Všetky suroviny na piškótu šľaháme pri najvyššom výkone cca 8 min. Vyšľahané cesto rozotrieme na plech s pečným papierom o rozmere 35x52cm.

Pečieme pri 190-200°C cca 8 min.

Šľahačku pripravíme so Zeesanom podľa návodu na obale a naplníme piškótovú roládu a rozkrájame na tenké plátky.

Orechové pláty natrieme tenkou vrstvou marhuľovej náplne a ukladáme vedľa seba plátky rolády. Priložíme druhým plátom a necháme zaťažené odležať.

Po odležaní polejeme povrch výrobku čokoládovou polevou a ozdobne prestriekame.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Orechové roládové rezy (Orechový sen)