Receptúry
Orechové roládové rezy (Orechový sen)

Chutné orechové rezy zo Zmesi na Orechovník s netradičnou kombináciou na reze - kombináciou piškóty a Zeesanu lieskový orech - ideálne pre rodinné balenia, svadobné koláče.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus 1:
800 g Zmes na orechovník
110 g rastlinný olej
350 g voda
Korpus 2:
300 g Piškóta 100 kakaová/tmavá
240 g Tek.vaj.melanž/vajcia
30 g voda
Náplň 1:
200 g ovocná náplň marhuľová
Náplň 2:
250 g KEN PRESTO
50 g Zeesan lieskový orech
60 g voda
Poleva:
250 g Zela cukr. poleva tmavá
20 g Zela cukr. poleva biela

Technologický postup

    Všetky suroviny na Orechovník miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 3-5 min. Vymiešané cesto rozotrieme do dvoch plechov o rozmere 30x40 cm vystlaných pečným papierom.

    Pečieme pri cca 170°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky. Necháme vychladiť.

    Všetky suroviny na piškótu šľaháme pri najvyššom výkone cca 8 min. Vyšľahané cesto rozotrieme na plech s pečným papierom o rozmere 35x52cm.

    Pečieme pri 190-200°C cca 8 min.

    Šľahačku pripravíme so Zeesanom podľa návodu na obale a naplníme piškótovú roládu a rozkrájame na tenké plátky.

    Orechové pláty natrieme tenkou vrstvou marhuľovej náplne a ukladáme vedľa seba plátky rolády. Priložíme druhým plátom a necháme zaťažené odležať.

    Po odležaní polejeme povrch výrobku čokoládovou polevou a ozdobne prestriekame.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.