Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry

Zamatový mliečny rez BEZ MÚKY

Zákusok, ktorý sa Vám bude rozplývať v ústach - výborná receptúra na zamatové rezy - bez obsahu múky - tentoraz v podobe mliečneho rezu. Náplň je vhodne vybraná za použitia KEN Presto - rastlinnej sladenej smotany a Tvarohovej náplne štandard A - pričom obe sú samozrejme bez obsahu múky a transkontaminácie lepkom pri výrobe. Rez môžete ľahko chuťovo obmeniť - napr. natretím jemnej malinovej vrstvy na zamatku - s použitím nášho Malinového gélu alebo Darinky džem malina - ktoré taktiež neobsahujú lepok/múku. Povrch mliečneho rezu môžete len napr. jednoducho pocukrovať alebo ho dozdobiť polevou Scaldis Dark- ktorý tiež neobsahuje lepok/múku.

Hmota:

500 g   Tekutý vaječný bielok
200 g   cukor kryštál
220 g   Tek. vaj.melanž/vajcia
80 g   kakaový prášok
10 g   Sóda bicarbona

Náplň:

300 g   KEN Presto-sladený
700 g   Tvarohová náplň štandard A

Dozdobenie:

250 g   Scaldis Dark - tmavý

Technologický postup

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do 2 plechov o rozmere 30x40cm.

Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

Po upečení jeden plát natrieme pripravenou náplňou, prikryjeme s druhým plátom a necháme schladiť. Povrch polejeme s rozpustenou polevou Scaldis Dark alebo posypeme práškovým cukrom.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Zamatový mliečny rez BEZ MÚKY