Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry

Kokosová roláda BEZ MÚKY

Obľúbená kokosová verzia rolády bez obsahu múky s jednoduchou prípravou a zároveň veľmi chutným korpusom naplnená s Mifi karamelovou. Ako náplň môžete použiť aj napríklad ďalšie suroviny bez obsahu múky/lepku z našej ponuky: Pudingová náplň vanilková / Presta vanilla Šľahačková náplň s KEN Presto alebo Rosette v kombinácii s našimi vynikajúcimi ovocnými náplňami Frutafill jahoda, marhuľa, višňa a pod. Neutrálnou Presta cream - biely v kombinácii s našimi ochucovacími pastami Compound Wigo pomaranč, pistácia, írska káva, írsky krém a pod.

Korpus:

250 g   Tekutý vaječný bielok
100 g   cukor kryštál
110 g   Tek.vaječný žĺtok
5 g   sóda bicarbóna
50 g   kokos strúhaný
20 g   maizena

Náplň:

500 g   Mifi karamelová
100 g   Zela delikates

Dozdobenie:

250 g   Satina toffee

Technologický postup

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s kokosom,maizenou a sódou bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do plechu o rozmere 35x52cm.

Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

Mifi karamelovú a Zela Delikates vyšľaháme na napenený krém. Takto pripravenou náplňou natrieme odpečený plát a opatrne zvinieme do rolády.

Necháme stuhnúť. Po stuhnutí polejeme rozpustenou Satinou Toffe.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Kokosová  roláda BEZ MÚKY