Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry

JEMNÉ REZY

Chutné a bez obsahu múky- Jemné rezy so zaujímavým spracovaním na reze ( v tvare roládok) s Panna Cottou a parížskou smotanou KEN Trufa.

Hmota 1:

500 g   Tekutý vaječný bielok
200 g   cukor kryštál
220 g   Tek.vaječný žĺtok
80 g   kakaový prášok
10 g   Sóda bicarbona

Náplň 1:

1500 g   Panna Cotta
300 g   KEN PRESTO
120 g   Zeesan neutrál

Náplň 2:

400 g   KEN TRUFA parížska smotana

Poleva 1:

300 g   Zela cukrárska poleva tmavá
50 g   Zela cukrárska poleva biela

Technologický postup

Bielka vyšľaháme za postupného pridávania cukru na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do 3 plechov o rozmere 60x20cm vystlaných pečným papierom tak, že do 1 plechu dáme 500g zmesi a zvyšnú zmes rozdelíme do 2 plechov.

Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

2 tenšie pláty natrieme Ken Trufa a z oboch strán zvinieme do rolády. Ken Presto vyšľaháme s Panna Cottou a pridáme Zeesan neutrál (bez vody!).

Kompletizácia výrobku: Na celý plát natrieme tenkú vrstvu Panna Cotta náplne, umiestnime roládky a zatrieme zvyšnou náplňou.

Po stuhnutí polejeme povrch Paletta Cold Choko a dozdobíme bielou Paletta Cold Creamy.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti. Napr. 26 ks á 115 g.

 

JEMNÉ REZY