Pekárske produkty

Slivkový kompót polený

Slivkový kompót polený - tradícia obľúbenej slovenskej chuti a jednoduchosť použitia. Ideálny ako chutná verzia pre "domácky a retro" vyzerajúce koláče - karamelový, perníkový, špaldový s orechami a pod. Božský ako bublanina s našou zmesou Jung Basis Ruhr a žmolenkou. Ideálne na predaj koláčov na váhu s bohatým množstvom sliviek. V pekárskej oblasti ideálny ako chutná náplň do jemného pečiva, štrúdlí v kombinácii s makom a iných plundrových výrobkov aj viaczrnného charakteru - napr. s našou radou Panoplus.

Ideálny v kombinácii so Saftiou - instantnou zahusťujúcou želatínou - pričom ideálne spracujete aj nálev zo Slivkového kompótu.

Odporúčaná receptúra:

540 g ovocie, zavárané ovocie alebo z konzervy
460 g nálev, ovocná šťava
  60 g SAFTIA
120 g Jemný cukor

Technologický postup:
Zmiešajte Saftiu s cukrom a pomaly pridávajte ovocnú šťavu pokiaľ nevznikne homogénna hmota. Priamo pridajte ovocie do tejto hmoty. Náplň je následne vhodná na pečenie - napr. v plundrových výrobkoch, šatôčkach, buchtičkách a pod.

Zloženie Slivkového kompótu poleného: polené slivky, voda, cukor, kyselina citrónová.

Slivkový kompót je prírodná surovina závislá na type odrody a zberu. Kompót má príjemnú chuť a vôňu.

Môže obsahuóvať zbytky kôstok a cca 5 - 7 % poškodených kusov. Ide o strojom polený kompót. Dĺžka sliviek môže byť variabilná od 2,5 -4,5 cm.

Čistá hmotnosť výrobku : 4200 g - po odkvapkaní váha ovocia je 2500 g.

Skladujte na suchom a chladnom mieste, bez priameho slnečného žiarenia. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 dní.

Akt. zo špecifikácie platnej od 01/2019.

Slivkový kompót polený