Receptúry s Mr. Korn Onion Garlic (cibuľovo-cesnaková zápara)
PUCHIERIK s tvarohom

Vyskúšajte na raňajky niečo iné než len vianočku - obilný puchierik s tvarohom (slivkovým lekvárom, orechami, čočoriedkovým gélom a pod.) ku káve, čaju alebo len tak na desiatu potešia Vašich záazníkov. Puchierik Vás prekvapí svojou jedinečne jemnou striedkou a mäkkosťou a dodá Vám energiu na celé doobedie. Taktiež viete pripraviť puchierik s kombináciou tvarohu a napr. čučoriedkového gélu alebo len ovocnú variantu s čučoriedkovým gélom.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
50 % Mr. Korn ONION GARLIC (cibuľovo-cesnaková zápara)
1,5 % Lactorex originál
6 % droždie čerstvé
6 % Zeel. margarín Zeelback
1 % soľ
12 % cukor kryštál
45 % voda cca
Náplň:
100 % Tvaroh. náplň štandard A
Dekorácia:
7 % Zeel. margarín Zeelback
17 % škoricový cukor

Technologický postup

    Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27 - 28 ºC.

    Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

    Vyzreté cesto rozdelíme na deličke, vytvarujeme do placky cez rožkový stroj, naplníme tvarohom a uzavrieme.

    Kladieme na plech uzáverom dolu.

    Dáme nakysnúť do kysiarne, upečieme a po upečení namáčame povrch do rozpusteného margarínu a obalíme v škoricovom cukre.

    Kysnutie: 45 - 55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

    Pečenie:

    I. 230 ºC, s parou, zatvorený odťah, 3 minút,

    II. 220 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,

    III: 210 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 9 minút.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Dodatočné informácie

napr. navážka 61 g cesto + 28 g tvaroh + 7 g dekorácia = po upečení á 80 g hotový puchierik.