Titulná stránka » O Zeelandii » Školenie zamestnancov Call centra k náplniam a cukrárskym výrobkom.

Školenie zamestnancov Call centra k náplniam a cukrárskym výrobkom.

Z dôvodu zlepšovania kvality poskytovaných informácií na našom Call centre smerom k zákazníkom sme v poslednom období uskutočnili 3 školenia (2 teoretické a 1 praktické) týkajúce sa našich náplní (ovocných, zeleninových, nových slaných náplní) a základy cukrárskych zmesí Zeelandia. Veríme, že vylepšené znalosti našich zamestnancov povedú k lepšie poskytovaným informáciám smerom k Vám, našim zákazníkom.

Počas prvého školenia v apríli 2017

sa naši zamestnanci Call centra  a zamestnanci zodpovední za nákup a riešenie reklamácií oboznámili s teoretickou časťou k výrobe, kvalite a prehľade o ovocných a iných náplniach (makové, orechové, tvarohové, slivkový lekvár, Paletta Coldy, Mifi caramel, Corra čokoládová, Rimix, zeleninové a slané náplne)  v našom sortimente.

Takisto ochutnali a porovnali si kvalitu 3 typov výrobkov Frutaline, gély a Frutafilli (jahoda, višňa, marhuľa) pred (balenie, vzhľad a chuť náplne) a po upečení. Oboznámili sa aj s novými náplňami Plnka Marhuľka a Ovocná plnka zmes, Zela Ovocná náplň, Brusnice v géli – ochutnávka, vzhľad, použitie.
Taktiež mali možnosť ochutnať nové slané náplne Bryndzová, Syr Gouda, Kapustová s hubami, Maďarská zmes pred pečením a získať vedomosti o možnostiach ich použitia – aplikácia vo výrobkoch a pod.

V druhom pokračujúcom školení v máji 2017 sa oboznámili s ďalšími náplňami v našom sortimente.

 Na základe prvého školenia sa vybrali ďalšie náplne ako základ školenia a hodnotenia náplní (balenie, výzor tovaru – senzorika, ochutnávka, bližšie informácie k použitiu – informácie od našej cukrárskej technologičky a  príklady z praxe u zákazníka).

  • Slivkový lekvár industrie a sladený – rozdiel,

  

 

  • ON ríbezľová cukrárska a Jahodový džem,
  • Frutafill čučoriedka a Jahodový gél – rozdiel medzi Frutafill a gélom, Marhuľový gél a Višňový gél,

     

  • Darinka džem malina,
  • Tvarohová náplň štandard A,
  • Škoricová náplň.

    

  • Pri tvarohoch vysvetlený rozdiel medzi 750 a HIT a TOP náplňami vo vzhľade a hrudkovitosti.
  • Pudingová náplň vanilková, Presta vanilla, Presta toffee – vysvetlenie rozdielov vo vzhľade, kvalite a balení.
  • Jablkové rezy – ako sa vyrábajú, zloženie, balenie (+info jablkové kocky),
  • Saftia a jej použitie do kompótov a ovocných základov,
  • Zlatka –zmes-použitie (rozdiel varený a nevarený krém za studena, príprava s vodou, mliekom a deluxe s Ken Nata),
  • Topmix – použitie do špičiek, krémov so šľahačkou, chuť mliečno-vaj.likérová,
  • Bio bianca – sušená smotana na šľahanie – pridanie studenej vody, výhoda- suchá smotana - skladovanie,
  • Agar – použitie 10g na 1 L vody – vysoká efektivita použitia, kvalita,
  • RAP CHOCO –termostabilný - vysvetlenie krémov za studena, rozdiely v chuti, výzore,
  • Krém fix – termostabilný.
  • RAPIDO – termostabilný a Rap špeciál – do krémešov, príprava šľahaním so studenou vodou – netermostabilný.
  • Kakao – klasik (s rumovou príchuťou) a Náplň kakaová-zmes – rozdiely v chuti, výzore, použití (náplň kakaová – obs. kryštál cukor – príprava s vlažnou vodou a pod.)

  

  • Rimix – prepojenie na ryžové poháre a cheesecake – čo mali možnosť ochutnať, výzor náplne – príprava náplne s 90°C prevarenou vodou – postátie najlepšie cez noc prikryté – premiešanie a pod.
  • Bolero instant (vysvetlenie rozdiel medzi suchou zmesou a Bolero kakaovým – pastou vo vedre). Použitie na špice.
  • Paletta neutrál vo vedre – na vyššie vrstvy želatíny – riediteľná s vodou do 50 % prídavku vody, a Paletta Spray Neutral – vzhľad tekutejší – v sáčku a bag-in-boxe – pre potieranie povrchu koláčov po upečení za tepla – nevsiaka, neriedi sa, kto má stroj na Palettu – môže ju aj striekať na povrch ovocia. Vysvetlenie použitia – lesk, krajšie výrobky, zachovanie čerstvosti výrobkov- nevysychanie, netmavnutie ovocia a pod.

  

  • Pokračovanie s ukážkou slaných náplní – na paradajkovom základe – Náplň Mexico – s kukuricou a Pizza kečup pikant – s cibuľou, dochutená na použitie pizza rožky, plnenie plundrových výrobkov a pod.

 

Pri praktickom III. školení sme sa viac zamerali na rozdiely v príprave korpusov a cukrárskych zmesí.

Operátorky Call centra mali možnosť vidieť rozdiel pri práci a šľahaní s Biskuit instant v porovnaní s Piškótou  100 svetlou, rozdiel v štruktúre po upečení a rozdiel v chuti po upečení u týchto šľahaných hmôt.

    

Takisto rozdiel práce s ťažkou hmotou /trenou hmotou,  a to Cestom čokoládovým, ktoré sa pripravuje len s tekutou vaječnou melanžou a olejom, pričom tieto trené hmoty sa miešajú pri pomalých otáčkach (teda sa nešľahajú).

Ďalej mali možnosť vidieť prácu so Sacherkou-zmesou, ktorú mali možnosť aj ochutnať naplnenú našou novou chutnou Plnkou MARHUĽKA a poliatou s Zela cukrárskou polevou tmavou.

  

Prakticky si vyskúšali drezírovanie venčekov a veterníkov z dvoch zmesí v našej ponuke pre odpaľované cestá, a to Brand 100 (príprava s vlažnou vodou) a Jello Total (príprava s horúcou vodou) a porovnať si tak rozdiely pred a po upečení daných korpusov.

Korpusy sa následne po upečení naplnili propravenou náplňou Rap Speciál a poliali Zela bielym fondantom alebo Ľadovou polevou.

     

     

Rimix, ktorý sme si vopred prichystali s horúcou prevarenou vodou o 90°C sme už vychladený a nabobtnaný použili do vyšľahanej rastlinnej smotany ako základ na náplň. Takisto sa prakticky ukázali rozdiely medzi vareným krémom - našou kvalitnou Zlatkou a krémami za studena - Rapido a šľahateľným Rap Speciál a hotovými pudingovými náplňami Presta (vanilla), ktorá priamo pracovníčky Call centra vyšľahali ako so šľahačkou, tak aj so Zela delikates na krém.

     

   

Z teoretického predchádzajúceho školenia sme s prakticky tiež ukázali prípravu Kakaovej náplne s vlažnou vodou a prípravu Kokosovej náplne s horúcou cca 70°C vodou.

        

Školenia prebehli v prítomnosti našej cukrárskej technologičky alebo prítomného pekárskeho technológa ako aj za prítomnosti marketingu spoločnosti.

Veríme, že aj takto sme prispeli k lepšej spokojnosti Vás našich zákazníkov.

 

 

 

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu