Advent - podpora predaja od Zeelandie
Adventný koláč maslový s Butter Backcreme

Adventný koláč z Butter Backcreme je jedinečný svojou maslovou chuťou, jemnou štruktúrou, pričom v kombinácii s Hrozienkami vo Vás vyvolá pocit jedinečnej chuti. Adventný koláč - pri dodržaní dávkovania 20 % Butter Backcreme na množstvo pridanej múky môžete nazvať maslovým, kvôli dostatočnému podielu prepusteného masla v zložení Butter Backcreme. Tvar adventného koláča je na Vás - cestové kusy môžete voľne ukladať na plechy v podobe veky, alebo prepletať z dvoch alebo troch prútov na tzv. mazanec alebo sa pohrať s jeho tvarom a vzhľadom pri použití a pečení vo forme. Teraz Vám k danej receptúre ponúkame na 1 balenie Butter backcreme a pri odobraní aj Hrozienok 600 ks papierových pások na Adventný maslový koláč.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
20 % Butter Backcreme (maslový)
8 % cukor kryštál
5 % Zeelandia margarín Zeelback
7 % čerstvé droždie
1,5 % jemná soľ
30 % Hrozienka
51 % voda cca

Technologický postup

    Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

    Hrozienka pridávame 2 minúty pred koncom miesenia.

    Zamiesime voľnejšie cesto, ktoré necháme vyzrieť.

    Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť. Tvarujeme do oválnych tvarov voľne na plech alebo  spletáme z troch prútov pletenku,

    ktorú uložíme do foriem. Po nakysnutí môžeme narezať.

    Pletenky ukladáme do foriem, veky voľne na plechy. Dáme nakysnúť, po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme s otvor. odťahom.

    Kysnutie: 90 – 95 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Pečenie:

    I. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 18 minút,

    II. 180 °C, bez pary, otvorený odťah, 17 minút,

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

receptúra je kalkulovaná pre navážku 345 g. Po upečení á 300 g.