Gastro produkty
Bavorské šišky alebo dolky

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Produkt
Cesto: 1000g Alpská knedľa
460g voda
60g Zela delikates
40g droždie
Náplň: Slivkový lekvár
tvarohová náplň Zeelandia HIT,TOP, s rastl.tukom

Technologický postup

    Cesto: Všetky suroviny na cesto zmiešame za pomoci háku po dobu cca 6 minút pri najpomalších otáčkach. Cesto po zamiešaní necháme 10 minút odpočinúť. Následne cesto rozváľame na plát o hrúbke 1 cm, vykrajujeme kolieska, ktoré necháme vykysnúť.

    Po vykysnutí palcom zatlačíme do stredu šišky jamku a touto stranou vkladáme do rozohriateho oleja. Smažíme 2 minúty z danej strany, potom otočíme, smažíme 3 minúty a po ďalšom otočení ešte 1 minútu. Teplota oleja je 175 °C.