Gastro produkty
Alpská knedľa ( buchta)

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Produkt
Cesto: 1000g Alpská knedľa
480g voda vlažná
40g čerstvé droždie
Náplň: 350g slivkový lekvár
Krém: 350g Presta vanilla
350g Ken Lactea 35%
180g voda
Posyp: 70g Zela maková náplň 40%

Technologický postup

    Cesto: Všetky suroviny miešame za pomoci háku cca 8 minút na najpomalších otáčkach, po zamiešaní necháme 10 minút cesto odpočinúť.

    Cesto rozdelíme na 7 dielov, naplníme lekvárom a necháme nakysnúť.

    Varíme vo vriacej vode alebo pare 15-18 minút.

    Krém: Suroviny dáme do hrnca, rozmiešame metlou a za stáleho miešania privedieme k varu.

    Knedle / Buchty podávame preliate krémom a posypané suchou makovou náplňou.

    Suroviny postačia na 7 porcií.

    Alpská knedľa (kód č. 200019), Slivkový lekvár s jabl. (kód č. 200084), Presta vanilla (kód č. 044), KEN Lactea 35 % (kód č. 633), Zela maková náplň 40% (kód č. 2032).