Gastro produkty
Zemiakové taštičky/pirohy so špenátom a ricottou

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Produkt
Cesto: 1000g Zemiakové cesto A
1000g studená voda
Náplň: 150g sekaný špenát
150g ricotta
cesnak, soľ čierne korenie
olej, maslo, omáčka syrová

Technologický postup

    Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na jemno nasekaný cesnak a opražíme. Pridáme sekaný listový špenát, osolíme, okoreníme a osmažíme. Po vychladnutí zmiešame s ricottou.

    Zemiakové cesto A  (kód č. 200014) zmiešame so studenou vodou a necháme postáť 2-3 minúty. Cesto rozváľame na hrúbku 0,5 cm, z ktorého vykrojíme malé kolieska. Kolieska plníme pripravenou náplňou, prehneme na polovicu do tvaru taštičky/piroha a okraje zatlačíme. Varíme vo vriacej osolenej vode cca 8 - 10 minút (pokiaľ nevyplávajú na povrch).

    Môžeme podávať poliate s maslom, alebo napr. syrovou omáčkou.