Gastro produkty
Viaczrnná pizza

Receptúra

Hmotnosť / Objem Produkt
1000g pšeničná múka hl.špeciál
500g VZ 50 obilná/VZ 100 obilná
20g Jung Frosty Back Gold
40g droždie
40g olej
5g soľ
500g voda (studená)

Technologický postup

    Všetky suroviny zmiešame a vyhnetieme na vláčne cesto. Necháme 15 minút odležať. Potom delíme na cestové kusy, na pomúčenej doske vytvarujeme do požadovaného tvaru a ukladáme na plech. Vytvarované kusy necháme na plechu kysnúť cca 30 minút, prevzdušníme na niekoľkých miestach radielkom (vidličkou) a pred pečením potrieme podľa typu náplňou a dozdobíme.Pečieme v predohriatej peci pri teplote cca 230 - 250 °C po dobu cca 11-13 minút ( v závislosti od typu pece a navážky pizze).