Receptúry Receptúry

Špaldový závin s makovou náplňou

Vianoce a máte radi špaldové výrobky? Máme pre Vás tú správnu receptúru. Vynikajúca kombinácia špaldového cesta z Mr. Korn Dinkel a Korent Europe v spojení s našimi kvalitnými náplňami: napr. Zela maková náplň 40, Levanto - lieskovo-oriešková náplň, Zmes VO - vlašsko-orechová náplň a pod. poteší každého milovníka závinom nielen počas adventného obdobia.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
20 %   Korent Europe
50 %   Mr. Korn DINKEL (špalda)
6 %   čerstvé droždie
1 %   soľ
5 %   cukor kryštál
53 %   voda cca

Náplň:

73,4 %   Zela maková náplň 40% (suchá)
36,6 %   voda - teplá

Dozdobenie:

5 %   tek.vaj.melanž/vajcia na potretie

Technologický postup

Miešanie: 5 minút pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 25 - 27 ºC.

Zrenie cesta: 10 - 15 minút.

Vyzreté cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť, tvarujeme do placky, rozotrieme náplň a stočíme do závinov. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.

Kysnutie: 55 - 60 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

Pečenie:

I. 205 ºC, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,

II. 200 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,

III: 190 ºC, bez pary, otvorený odťah, 10 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

Špaldový závin s makovou náplňou