Receptúry Receptúry

Jednoduchý a chutný perníkový koláč so slivkovým lekvárom

Výborný a pritom jednoduchý Perníkový koláč naplnený so Slivkovým lekvárom industrie - ideálnym na rozotieranie - alebo si ho môžete jednoducho pripraviť so Slivkovým kompótom, pričom odkvapkané polovičky sliviek rovnomerne naukladáme na povrch koláča pred pečením - cesto korzenné (perníkové) veľni dobre nesie náplne a tie sa neprepadávajú nadol počas pečenia.

Cesto:

1000 g   Cesto korzenné (perníkové)
250 g   rastlinný olej
450 g   voda

Náplň:

400 g   Slivkový lekvár ndustrie

Dozdobenie:

150 g   Zela cukr. poleva tmavá

Technologický postup

Receptúra pre plech 60 x 20 cm alebo 30 x 40 cm.

Cesto miešame pri pomalých otáčkach počas 4 minút.
Dáme do formy 60x 20 cm vystriekanej s Carlex Spray.

Pečieme pri teplote 160 – 180 °C cca 45 - 50 minút.

Po upečení prekrojíme a potrieme slivkovým lekvárom. Povrch koláča polejeme Zela cukrárskou polevou tmavou.

Krájame na kocky alebo trojuholníky.

Jednoduchý a chutný perníkový koláč so slivkovým lekvárom