Knedle s údeným bokom

Knedle s údeným bokom
Weight / Volume Product
900g Kocky do žemľových knedlí
750g údený bôčik
300g tekutá vaječná melanž
750g mlieko
300g Zela delikates
500g pšeničná múka polohrubá
muškátový oriešok mletý, soľ, petržlenová vňať

Údený bôčik si nakrájame na kocky, orestujeme a dáme do väčšej nádoby. Pridáme kocky do knedlí, mlieko a vaječnú melanž. Dobre premiešame, ochutíme soľou, muškátovým orieškom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Necháme chvíľu odležať. Potom ešte premiešame s múkou.

Mokrými rukami cesto tvarujeme do tvaru guličiek, vložíme do vriacej osolenej vody a zamiešame. Varíme cca 20-25 minút, pokiaľ knedle nevyplávajú.

Knedle podávame ako hlavne jedlo s kapustou, alebo ako prílohu k hlavným jedlám.

Kocky do žemľových knedlí (kód č. 2058)

Tekutá vaječná melanž 10 ltr (kód č. 522) alebo 1ltr (kód č. 2055)

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu