Talianska polievka

Talianska polievka
Weight / Volume Product
2500g voda
400g paradajkový pretlak
100g pšeničná múka hladká
100g Zela delikates
100g cibuľa
50 g mrkva
čierne korenie, soľ, cukor, polievkové korenie
cestovinová ryža, tarhoňa alebo mrvenica

V hrnci rozohrejeme tuk, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu nakrájanú na malé kocky a opražíme dozlata. Pridáme paradajkový pretlak (kód č. 433), osmažíme, zaprášime hladkou múkou, pridáme vodu (alebo vývar) a rozmiešame dohladka pomocou metly. Varíme za občasného miešania cca 20 minút. Polievku prepasírujeme cez situ alebo rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Dochutíme soľou, čiernym korením a polievkovým korením.

Cestoviny uvaríme podľa návodu a podávame ich ako závarku do polievky.

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu