Titulná stránka » Receptúry » Receptúry pre gastronómiu » Hlavné jedlá » Zemiakové knedlíky plnené údeným mäsom

Zemiakové knedlíky plnené údeným mäsom

Zemiakové knedlíky plnené údeným mäsom
Weight / Volume Product
500g Zemiakové cesto A
500g voda
400g údený bôčik
500g cibuľa
300g tuk
800g kyslá kapusta
30g cukor
5g soľ

Zmes na zemiakové cesto A zmiešame so studenou vodou, riadne premiešame a necháme 3 minúty odležať. Z cesta si pripravíme placky, ktoré plníme mletým bôčikom. Knedlíky varíme vo vriacej osolenej vode po dobu cca 15-20 minút.

Väčšiu časť cibule orestujeme na tuku dozlata.

Na tuku orestujeme zvyšnú časť cibule, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, zamiešame a zalejeme vodou. Necháme dusiť do mäkka. Dochutíme cukrom a soľou.

Knedlíky pred podávaním rozkrojíme, pridáme dusenú kapustu a dozdobíme orestovanou cibuľou.

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu