Segedínsky guláš

Segedínsky guláš
Weight / Volume Product
1000g bravčové mäso (pliecko, bôčik)
500g Kapustová náplň
300g cibuľa
150g smotana
50g múka
800g voda
20g tuk
10g paprika španielska
soľ, mleté čierne korenie, rasca

V hrnci rozpustíme tuk, pridáme nakrájanú cibuľu a rascu a restujeme do zlata. Pridáme papriku, zamiešame, vložíme mäso nakrájané na kocky, osolíme a okoreníme a ďalej restujeme. Zalejeme vodou (alebo vývarom) a necháme dusiť, občas premiešame. Pridáme kapustovú náplň, por. aj vodu a varíme do zmäknutia. Podľa potreby zahustíme hladkou múkou rozmiešanou s vodou a necháme prejsť varom. Potom pridáme smotanu a dochutíme soľou a mletým čiernym korenín.

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu