Receptúry Receptúry

Rožok lístkový s orechovou náplňou

Rožteky bohato plnené orechovou plnkou premium potešia každého milovníka vlašsko-orechovej chuti. Chutné lístkové cesto za použitia Zeelandia margarínu ťažného-pláty a Tekutej vaječnej melanže do cesta a na dekoráciu dotvoria chuť a celkovú kvalitu upečených orechových rožtekov. Plnka orechová premium obsahuje až 50 % vlašských orechov.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
5 %   Tek.vaj. melanž/vajcia
1,5 %   ocot
1,5 %   soľ
46 %   voda cca
50 %   Zeel.margarín ťažný pláty

Náplň:

267 %   Plnka orechová premium
133 %   voda

Dozdobenie:

5 %   Tek. vaj. melanž na potretie

Technologický postup

Miešanie: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta: 20 – 22 °C. Zrenie cesta: 05 – 10  minút.

Prevaľovať systémom 3x4x3x4. Medzi druhým prekladaním necháme cesto 20 min. odležať v chlade.
Finálny plát cesta rozváľame na hrúbku 1,4 mm a vykrojíme štvorce o rozmere 12x12 cm. Naplníme pripravenou náplňou, zvinieme a stočíme do rožka-podkovy.

Pečenie:

I. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,

II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,

III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Rožok lístkový s orechovou náplňou