Titulná stránka » Receptúry » Fašiangy, Veľká noc receptúry » Zemplínsky koláč a jemné pečivo z kysnutého cesta

Zemplínsky koláč a jemné pečivo z kysnutého cesta

Lactorex originál, Backcreme, Korent Europe a Korent vanilla Vás perfektne pripravia na Veľkú noc

ZEMPLÍNSKY (Veľkonočný/Svadobný) KOLÁČ

Pečenie „Zemplínskeho koláča“ má na východnom Slovensku svoju tradíciu prameniacu v príprave obradných chlebov pri príležitosti výročných a rodinných sviatkov. Zemplínsky koláč sa vyrába podľa tradičnej receptúry vo formách s charakteristickým reliéfom znázorňujúcim spletenec vyhotovený z troch prútov. Je podstatnou súčasťou svätených veľkonočných jedál na východnom Slovensku. Podáva sa k hrudke, šunke, klobáse, cvikle s chrenom. Povrch je zafarbený do tmavohneda, striedka je jemná a pružná. Špecifický je jeho tvar, chuť aj vôňa.

ZEMPLÍNSKY (Veľkonočný/Svadobný) KOLÁČ - Viac...

Jemné pečivo z kysnutého cesta

Používate našu zmes Korent Vanilla, Korent Europe alebo Backcreme MXI a chceli by ste ešte viac vylepšiť čerstvosť a jemnosť Vašich výrobkov z jemného pečiva? Pripravili sme pre Vás univerzálnu receptúru s danými zmesami v kombinácii so Zedomals créme, s ktorou jednoducho pripravíte rôzne výrobky z jemného pečiva z kysnutého cesta ako briošky, rožky, vianočky a pod.

Jemné pečivo z kysnutého cesta - Viac...

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu