KAISER FRANZ chlieb Clean Label

Prírodný, rustikálny ražný chlieb s vysokým podielom zemiakov podľa typického receptu Zeelandia pod názvom Kaiser Franz. S exta šťavnatou striedkou a dlhou trvanlivosťou. Takisto vhodné pre výrobu rustikálneho pečiva.
KAISER FRANZ chlieb Clean Label
Group Weight / Volume Unit Product
Cesto:
50,0 kg ražná múka T 930
200143 50,0 kg KAISER FRANZ CHLIEB
200145 1,0 kg ZELAFRESH
15,0 kg AMORE L RYE (prírodný kvas)
2,0 kg čerstvé droždie
76,0 kg voda cca

Miešanie: 5 minút pomaly a 2 minúty rýchlo. Zamiesené voľnejšie cesto necháme vyzrieť. Teplota cesta: 27 - 28 ºC.
Zrenie cesta: 25 - 30 minút. Navážka na 1 ks je 720 g.
Cestový kus tvarujeme do guľatého tvaru a ukladáme do ražnou múkou vysypaných ošatiek uzáverom dolu.
Kysnutie: 50 - 55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 250 ºC, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 220 ºC, bez pary, po 3 min. otvoriť odťah, 15 minút,
III: 200 ºC, bez pary, otvorený odťah, 28 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

More information

Chlieb má po upečení á 600 g.

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu