Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry

TVAROHÁČIK

Neodolateľná kombinácia chutí v tomto zákusku bez múky Tvaroháčik Vás určite zaujme: spojenie jemnej kakaovej zamatky a tvarohovo-šľahačkovej náplne v kombinácii s parížskou smotanou KEN Trufa a jemným dozvukom malinového Darinka džemu - tak tomu neodolá nielen každé dieťa ale aj dospelý. Pre ešte viac čokoládovú chuť poliate cukrárskou polevou tmavou.

Hmota 1:

500 g   Tekutý vaječný bielok
200 g   cukor kryštál
220 g   Tek.vaječný žĺtok
10 g   sóda bicarbóna
80 g   kakao cukrárske

Náplň 1:

1000 g   Tvarohová náplň štandard A
300 g   KEN PRESTO

Náplň 2:

600 g   KEN Trufa

Náplň 3:

500 g   Darinka džem malina

Poleva 1:

700 g   Zela cukrárska poleva tmavá

Poleva 2:

50 g   Zela cukr. poleva biela

Technologický postup

Bielka vyšľaháme za postupného pridávania cukruna tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou Bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do 2 plechov o rozmere 35x52cm.

Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

Odpečené pláty natrieme malinovým džemom.Tvarohovú náplň vymiešame s vyšľahanou Ken Presto.Ken Trufa vyšľaháme a nastriekame 4 pásy pomocou hladkej špičky. Do vzniknutých medzier nastriekame tvarohový krém a necháme stuhnúť.

Po stuhnutí potrieme povrch výrobku malinovým džemom a narežeme na pásy a hladkou špičkou nastriekame na stred pásu Ken Trufa.

Rozkrájame na jednotlivé kusy a  celé polejeme čokoládovou polevou.

Môžeme ozdobne prestriekať bielou polevou.

TVAROHÁČIK